Kdo jsme a proč to děláme

V naší malebné obci Labuty na úpatí pohoří Chřiby (v podchřibí), které byly vyhodnoceny jako nejčistší v České republice, zastupitelstvo obce podpořilo založení farmy pro investora, který měl velký zájem o domácí bio potraviny, pěstované na kvalitní půdě vysoké bonity. Především pro sebe, pro vlastní restauraci Konfit v Brně a jako benefit pro svých již více než 2000 zaměstnanců. 

Od roku 2016 dochází k revitalizaci místního brownfieldu - bývalého areálu JZD. Poněvadž v naší malé obci nebyl žádný obchod, podpořil investor otevření i místní prodejny farmářských produktů. Prodejna byla na konci loňského roku zkolaudována a díky tomu nabízíme své produkty nejen místním občanům, ale i širokému okolí. 

Vše pěstujeme a chováme v bio režimu, ale o certifikaci zatím nežádáme. Postupně obděláváme více vlastních pozemků, na kterých chceme hospodařit po vzoru našich dědů a pradědů - bez umělých hnojiv a chemických postřiků. Nejde nám o vysoké výnosy a ekonomický zisk. Chceme kvalitní potraviny plné výživných látek, minerálů a vitamínů. Pěstované na zdravé orné půdě, kterou hnojíme koňským hnojem, zeleným hnojením a vlastním kompostem.

Produkujeme farmářské potraviny pro sebe a pro lidi, kteří se více zajímají o to, co jedí.