• 1 z 3
 

Zelí- sterilované a cuketové

Neohodnoceno
 

Zelí i cuketa je produktem našeho pěstování a je ručně zpracované.

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem
druh
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
39 Kč
   
Kategorie Zelenina
 

Sklizeň provádíme za suchého počasí, aby byly hlávky suché a čisté. Sklizené hlávky zbavujeme košťálu a přebytečných listí a ukládáme do beden, které jsou uchovávány ve vzdušné místnosti bez mrazu. Při zpracování zelí nakrouháme, ochutíme a napěchujeme do nádob, aby se k němu nedostal vzduch a mohlo kvasit.

Proč konzumovat kysané zelí?

Kysané zelí můžeme zařadit mezi naše lokální superpotraviny díky vysokému obsahu vlákniny a důležitých látek. Je přirozeně fermentované a proto je významným probiotikem. Pravidelná konzumace kysaného zelí může pomoci s léčbou ulcerózní kolitidy nebo vysokým krevním tlakem. Jeho konzumace ovlivňuje i naši celkovou energii, protože obsažené železo umožňuje přenášet kyslík. Kysané zelí podporuje tvorbu krve, hormonů a vylučování toxických látek. 

Z vitamínů a minerálů jsou zastoupeny především: C, E, K, vápník, železo, draslík, jód.