Cibule žlutá

 

Žlutá cibule je pěstována bez chemických přípravků a ručně sklízena.

Měrná cena 14 Kč / 1 kg
14 Kč
Kategorie Zelenina
Zvolte variantu
1 kg Momentálně nedostupné 14 Kč
 

Naše cibule jsou pěstovány na slunném stanovišti, bez používání chemie a jsou ručně sklízeny. Po sklizni jsou sušeny několik dnů až týdnů, očištěny a dále roztříděny do bedýnek. Všechny tyto technologické procesy, kterým věnujeme dostatek času a veškeré úsilí jsou zárukou nejen vysoké kvality produktu, ale i skvělé chuti.

Proč bychom měli zařadit žlutou cibuli do našeho jídelníčku?

Žlutá cibule má z hlediska tepelné úpravy vyšší odolnost, než ostatní druhy cibule, proto se lépe hodí do vařených pokrmů. Její výhodou je zachování chuti bez zbytečné ztráty vitamínů. Obsahuje vyšší množství síry, proto je specifická výraznou vůní i chutí.

Tak jako u ostatních druhů cibule je vhodné její využití při nechutenství, potížích se zažíváním, arterioskleróze, zánětech dutiny ústní. Obsahuje protizánětlivé flavonoidy, fytoncidy a alicin, který má na svědomí štiplavé aroma a pálení. Účinek allicinu má  blahodárný vliv na naše zdraví - ne nadarmo se o cibuli říká, že je přírodním antibiotikem při léčbě zánětů, kašle a rýmy. Příznivě působí při vysokém tlaku, cukrovce, nepravidelné menstruaci a v neposlední řadě je v lidovém léčitelství používána např. při bodnutí hmyzem.

Z vitamínů a minerálů jsou zastoupeny především: C, D, E, B6, B12, karoten, riboflavin, železo, zinek, síra, hořčík, draslík, vápník, jód a mangan.